|
| Автор |
Съобщение |
| Перник форум ~ Дискусионно студио ~ Какво да го правим мемориала? |
|
Пуснато на:
Сря Дек 05, 2007 10:40 pm
|
|
|
Напредващ
|
|
Намери се временно решение за мемориала на миньорския труд на централния градски площад. Той ще бъде почистен и ще послужи като място за излагане на картини на пернишки художници и сергии със сувенири по време на международния маскараден фестивал в началото на следващата година.
А след това...? Споделете идеи как виждате бъдещето на тази толкова важна част от градския център. Трябва ли да продължават рисунките с графити по мемориала? Да се превърнели ли той в музей или открита галерия, търговска зона??? Nameri se vremenno reshenie za memoriala na minuorskiya trud na centralniya gradski ploshhad. Tojj shhe bde pochisten i shhe posluzhi kato myasto za izlagane na kartini na pernishki khudozhnici i sergii ss suveniri po vreme na mezhdunarodniya maskaraden festival v nachaloto na sledvashhata godina.
A sled tova...? Spodelete idei kak vizhdate bdeshheto na tazi tolkova vazhna chast ot gradskiya centr. Tryabva li da prodlzhavat risunkite s grafiti po memoriala? Da se prevrneli li tojj v muzejj ili otkrita galeriya, trgovska zona??? |
|
|
 |
|
Пуснато на:
Сря Дек 05, 2007 10:44 pm
|
|
|
Администратор
Местожителство: Перник
|
|
Предполагам че бизнеса ще надделее и ще стане нещо като търговска зона. Но би било добре да бъде отворен и да представялва открит музей, а графитите да ги няма и да не бъде просто боядисан а да се направи нещо по-оригинално със стените, например да са по-полегати и да са с трева. Просто идея Predpolagam che biznesa shhe naddelee i shhe stane neshho kato trgovska zona. No bi bilo dobre da bde otvoren i da predstavyalva otkrit muzejj, a grafitite da gi nyama i da ne bde prosto boyadisan a da se napravi neshho po-originalno ss stenite, naprimer da sa po-polegati i da sa s treva. Prosto ideya  |
_________________ www.Miglen.com |
|
|
|
|
 |
|
Пуснато на:
Чет Дек 06, 2007 10:05 am
|
|
|
Почетен потребител
|
|
Аз още помня плочките, с които бяха облицовани стените на Мемориала... бяха много красиви, но... всичко замина. Никога не съм влизала вътре (е, то е логично..), но смятам, че могат да се направят много неща там - най-малкото да се почисти, да се приведе във вид и да се влиза вътре да се разглежда, каквото и всъщност да има там Това за открития музей много ми допада. Обаче графитите по стените никога не са ми допадали, някак си не се вписва в останалата част от изгледа на площада. До сега съм видяла само една рисунка, която наистина ми хареса, не по изпълнение, а заради идеята, но вече я няма... Изобразяваше око, което беше всъщност нашата планета, а от окото капеше сълза. Наистина много идейно.. Az oshhe pomnya plochkite, s koito byakha oblicovani stenite na Memoriala... byakha mnogo krasivi, no... vsichko zamina. Nikoga ne sm vlizala vtre (e, to e logichno..), no smyatam, che mogat da se napravyat mnogo neshha tam - najj-malkoto da se pochisti, da se privede vv vid i da se vliza vtre da se razglezhda, kakvoto i vsshhnost da ima tam Tova za otkritiya muzejj mnogo mi dopada. Obache grafitite po stenite nikoga ne sa mi dopadali, nyakak si ne se vpisva v ostanalata chast ot izgleda na ploshhada. Do sega sm vidyala samo edna risunka, koyato naistina mi kharesa, ne po izplnenie, a zaradi ideyata, no veche ya nyama... Izobrazyavashe oko, koeto beshe vsshhnost nashata planeta, a ot okoto kapeshe slza. Naistina mnogo idejjno..  |
_________________ ... ти не разбра, че и сред хиляди парчета огледални вятърът не може да се отрази... |
|
|
|
|
 |
|
Пуснато на:
Чет Дек 06, 2007 11:45 am
|
|
|
Манияк
Местожителство: ПЕРНИК
|
|
аз мисля че вече трябва да се махне това от център на ПЕРНИК и на мястото да се построи нещо ново с което ЦЕНТЪРА ще промени своя облик ... ДА се построй нещо КРАСИВО от СВЕТЪТ НА АРХИТЕКТУРАТА . . . МОЖЕ да е нещо с което да се помещава музея на МИНИОРА КОИТО да е някъде под земята и да има галерия и още много помещения нека това да е пример :
че ПЕРНИК може да се промени . . az mislya che veche tryabva da se makhne tova ot centr na PERNIK i na myastoto da se postroi neshho novo s koeto CENT'RA shhe promeni svoya oblik ... DA se postrojj neshho KRASIVO ot SVET'T NA ARKHITEKTURATA . . . MOZHE da e neshho s koeto da se pomeshhava muzeya na MINIORA KOITO da e nyakde pod zemyata i da ima galeriya i oshhe mnogo pomeshheniya neka tova da e primer :
che PERNIK mozhe da se promeni . . |
|
|
 |
|
Пуснато на:
Пон Дек 10, 2007 2:34 am
|
|
|
Активен
Местожителство: Cologne/Penik
|
|
@Miglen: Това с тревата ми допада като идея. Тия смотани драсканици просто дразнят. Но с трева и без решетки би било доста интересно. А и няколко камерки ако се сложат вътре няма да има и драскачи, или поне ще бъде ясно кои са и предполагам ще могат да бъдат взети мерки за наказването им. Пък и така хем ще се озелени малко площада, хем и няма да излезе особено скъпо за общината имайки предвид, че отново да бъде облицован в мрамор си е бая инвестиция.
Иначе съм бил въртре в смисъл не съм прескачал, ми просто тогава беше отворен и можеше да влезеш. Това го помня много добре, само повода ми убягва. @Miglen: Tova s trevata mi dopada kato ideya. Tiya smotani draskanici prosto draznyat. No s treva i bez reshetki bi bilo dosta interesno. A i nyakolko kamerki ako se slozhat vtre nyama da ima i draskachi, ili pone shhe bde yasno koi sa i predpolagam shhe mogat da bdat vzeti merki za nakazvaneto im. Pk i taka khem shhe se ozeleni malko ploshhada, khem i nyama da izleze osobeno skpo za obshhinata imajjki predvid, che otnovo da bde oblicovan v mramor si e baya investiciya.
Inache sm bil vrtre v smisl ne sm preskachal, mi prosto togava beshe otvoren i mozheshe da vlezesh. Tova go pomnya mnogo dobre, samo povoda mi ubyagva. |
|
|
 |
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|