Създайте нова тема   Напишете отговор

Автор Съобщение
Перник форум  ~  Политика  ~  Млад шофьор
Cmarta
МнениеПуснато на: Вто Фев 02, 2010 6:29 pm  Отговорете с цитат
Новопостъпил

Местожителство: Pernik

Депутатите записаха в Закона за движението по пътищата специални изисквания към младите шофьори. За млад водач се приема всеки с едногодишен шофьорски стаж до 25 години. 30-годишен гражданин, например или пенсионер, който е взел сега шофьорска книжка, не минава за млад водач и към него няма изисквания.

Младите водачи няма да могат да шофират между 23 ч. и 5 ч. сутринта. Не могат да карат мощни коли (до 1600 кубика), трябва да шофират с 10 км в час под разрешената скорост и нямат право да превозват пътници до 18 г. без правоспособен възрастен придружител.

Ако 60-годишен вземе книжка днес, от утре той не е млад водач, според закона.

"Това е една измишльотина. Не можеш да качиш приятели до 18 г., ако няма придружител - т.е. трябва да качиш баба си или дядо си всяка вечер като ходиш на дискотека. Какво значи до 25 години? Какво значи на 26 години? Какво значи до една година? Това са екзотични, освен корупционни текстове. Други не бих ги нарекъл, защото те са неконтролируеми, не могат да се следят. Затова ние казваме - няма млад водач, има нов водач. Всички започват- дали си на 18, дали си на 25 или на 40 години - нов водач", коментира Йордан Мирчев, председател на транспортната комисия.

Според НДСВ текстовете, с които можеше да се прекрати купуването на шофьорски книжки, бяха отхвърлени като партийно отмъщение от БСП, заради гласуването на жълтите против следенето в Интернет.

Това е проява на безхаберие и нестратегическо мислене. Вчера гледах, четох и слушах по медиите аргументите, които изтъкнаха депутатите, гласували "ЗА" тези промени. "Възрастните са по-разумни...". Само това изречение като го чух, ми стана смешно и жално. Веднага мога да илюстрирам с няколко ПТП-та, извършени от разумни възрастни шофьори - случаите "Ставийски", "Иван от Сбъсък, "Кембълът"... още и още и още... Много ми е интересно как полицаите ще следят за спазването на закона. Дали, ако бутна двайсетачка на ченгето (когато съм нарушил закона, като млад водач), ще ме пусне да си тръгна. Или ще ми отвърне - "Не, неща, аз държа на мизерната си заплата. Не ти искам да 20-те лева". Вярвам, че полицаят ще вземе 20-те лева и ще ме пусне. Случвало ми се е много пъти и то с възрастни водачи. Бутат им левчета и така приключва всичко. С тези промени се подклажда корупцията. Ако някой ми напише фиш, или ми отнеме точки, или ми напише акт по тези промени в закона, аз ще съдя държавата за дискриманитивно отношение по признак "възраст". И ви гарантирам, че ще спечеля делото.

Друг важен елемент, който депутати не са взели предвид - какво правим с учебни коли, които влизат в графата "мощни"? Могат ли курсистите да се обучават с мощни коли?

Или ние сме бавноузряващи, или законотворците ни искат да ни втълпят, че сме неразумни същества до 25 годишнината си. В тези промени аз виждам толкова материал за дискримативни дела, че само чакам някой полицай да ме глоби като "млад водач".

Тези промени ще бръкнат само в джоба на бедните шофьори, които нямат какво да бутнат на ченгето и нямат никакво влияние. Ще засегнат само финансово уязвимите шофьори. Много добре знаем как работят съдилищата ни с виновни шофьори (убийци) - пускат ги на свобода, ако имат пари и слава!

Млад шофьор

Шофьорския курс в момента карам,
на пътищата ни се радвам,
и на държавата, която
не дава, но ни взема яко.

Промени чудни готвят ни,
да не умрем на младини,
макар, че по статистика да сме
в проценти едва десетте..

Уви, фактът се манипулира,
изкарват ни опасна пасмина
едва ли не всички катастрофи
са с неопитни шофьори..

Но и да мрънкам и да не,
те ще решат какво ли не
едно е ясно отсега
шосето стана тясно, господа!

И младежта ако ви пречи
ще бъде жалко, запомнете!
обратно на целия свят
прогонваме бъдещия електорат..

Сега за всеки млад шофьор
се мислят глоби, нищо чудно и затвор,
това все пак е алтернатива
младите да не забегнат в чужбина!
(speechless)
СЪЖАЛЯВМ ЧЕ СЪМ СЕ РОДИЛ В БЪЛГАРИЯ И ИМА ЗАЩО!!!
Deputatite zapisakha v Zakona za dvizhenieto po ptishhata specialni iziskvaniya km mladite shofuori. Za mlad vodach se priema vseki s ednogodishen shofuorski stazh do 25 godini. 30-godishen grazhdanin, naprimer ili pensioner, kojjto e vzel sega shofuorska knizhka, ne minava za mlad vodach i km nego nyama iziskvaniya.

Mladite vodachi nyama da mogat da shofirat mezhdu 23 ch. i 5 ch. sutrinta. Ne mogat da karat moshhni koli (do 1600 kubika), tryabva da shofirat s 10 km v chas pod razreshenata skorost i nyamat pravo da prevozvat ptnici do 18 g. bez pravosposoben vzrasten pridruzhitel.

Ako 60-godishen vzeme knizhka dnes, ot utre tojj ne e mlad vodach, spored zakona.

"Tova e edna izmishluotina. Ne mozhesh da kachish priyateli do 18 g., ako nyama pridruzhitel - t.e. tryabva da kachish baba si ili dyado si vsyaka vecher kato khodish na diskoteka. Kakvo znachi do 25 godini? Kakvo znachi na 26 godini? Kakvo znachi do edna godina? Tova sa ekzotichni, osven korupcionni tekstove. Drugi ne bikh gi narekl, zashhoto te sa nekontroliruemi, ne mogat da se sledyat. Zatova nie kazvame - nyama mlad vodach, ima nov vodach. Vsichki zapochvat- dali si na 18, dali si na 25 ili na 40 godini - nov vodach", komentira JJordan Mirchev, predsedatel na transportnata komisiya.

Spored NDSV tekstovete, s koito mozheshe da se prekrati kupuvaneto na shofuorski knizhki, byakha otkhvrleni kato partijjno otmshhenie ot BSP, zaradi glasuvaneto na zhltite protiv sledeneto v Internet.

Tova e proyava na bezkhaberie i nestrategichesko mislene. Vchera gledakh, chetokh i slushakh po mediite argumentite, koito iztknakha deputatite, glasuvali "ZA" tezi promeni. "Vzrastnite sa po-razumni...". Samo tova izrechenie kato go chukh, mi stana smeshno i zhalno. Vednaga moga da ilyustriram s nyakolko PTP-ta, izvrsheni ot razumni vzrastni shofuori - sluchaite "Stavijjski", "Ivan ot Sbsk, "Kemblt"... oshhe i oshhe i oshhe... Mnogo mi e interesno kak policaite shhe sledyat za spazvaneto na zakona. Dali, ako butna dvajjsetachka na chengeto (kogato sm narushil zakona, kato mlad vodach), shhe me pusne da si trgna. Ili shhe mi otvrne - "Ne, neshha, az drzha na mizernata si zaplata. Ne ti iskam da 20-te leva". Vyarvam, che policayat shhe vzeme 20-te leva i shhe me pusne. Sluchvalo mi se e mnogo pti i to s vzrastni vodachi. Butat im levcheta i taka priklyuchva vsichko. S tezi promeni se podklazhda korupciyata. Ako nyakojj mi napishe fish, ili mi otneme tochki, ili mi napishe akt po tezi promeni v zakona, az shhe sdya drzhavata za diskrimanitivno otnoshenie po priznak "vzrast". I vi garantiram, che shhe spechelya deloto.

Drug vazhen element, kojjto deputati ne sa vzeli predvid - kakvo pravim s uchebni koli, koito vlizat v grafata "moshhni"? Mogat li kursistite da se obuchavat s moshhni koli?

Ili nie sme bavnouzryavashhi, ili zakonotvorcite ni iskat da ni vtlpyat, che sme nerazumni sshhestva do 25 godishninata si. V tezi promeni az vizhdam tolkova material za diskrimativni dela, che samo chakam nyakojj policajj da me globi kato "mlad vodach".

Tezi promeni shhe brknat samo v dzhoba na bednite shofuori, koito nyamat kakvo da butnat na chengeto i nyamat nikakvo vliyanie. SHHe zasegnat samo finansovo uyazvimite shofuori. Mnogo dobre znaem kak rabotyat sdilishhata ni s vinovni shofuori (ubijjci) - puskat gi na svoboda, ako imat pari i slava!

Mlad shofuor

SHofuorskiya kurs v momenta karam,
na ptishhata ni se radvam,
i na drzhavata, koyato
ne dava, no ni vzema yako.

Promeni chudni gotvyat ni,
da ne umrem na mladini,
makar, che po statistika da sme
v procenti edva desette..

Uvi, faktt se manipulira,
izkarvat ni opasna pasmina
edva li ne vsichki katastrofi
sa s neopitni shofuori..

No i da mrnkam i da ne,
te shhe reshat kakvo li ne
edno e yasno otsega
shoseto stana tyasno, gospoda!

I mladezhta ako vi prechi
shhe bde zhalko, zapomnete!
obratno na celiya svyat
progonvame bdeshhiya elektorat..

Sega za vseki mlad shofuor
se mislyat globi, nishho chudno i zatvor,
tova vse pak e alternativa
mladite da ne zabegnat v chuzhbina!
(speechless)
S'ZHALYAVM CHE S'M SE RODIL V B'LGARIYA I IMA ZASHHO!!!

Покажи мнения от преди:   
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа

Следващата тема
Предишната тема
Страница 1 от 1
Перник форум  ~  Политика

Създайте нова тема   Напишете отговор

Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си